HYGIENE PROTOCOL

TRIMSALON DE GROTE BRAAF


 

Bij Trimsalon De grote braaf wordt er een vast hygiëneprotocol gehanteerd.

Aan een goede hygiëne hecht ik zeer veel waarde! Door het hanteren van een vast hygiëneprotocol welke dagelijks wordt uitgevoerd, zorg ik ervoor dat overdracht van besmettelijke aandoeningen en parasieten zo goed als uitgesloten wordt.

De materialen worden alleen voor het desbetreffende dier gebruikt, dat op dat moment op de trimtafel behandeld wordt. Tijdens de trimbeurt worden de haren op de grond en de trimtafel regelmatig verwijderd en in een afgesloten prullenbak gedaan. Restanten van huidaandoeningen in de vacht krijgen zo geen kans om zich te nestelen in naden en kieren om vervolgens andere dieren te besmetten. Wanneer de trimbeurt beëindigd is, worden zowel de trimtafel als de trimmaterialen zoals scharen, tondeusekoppen, borstels en kammen ontsmet. Ook het bad wordt na elk gebruik nagespoeld en gereinigd.

De salon wordt aan het einde van dag grondig schoongemaakt en ontsmet met de daarvoor bestemde schoonmaakmiddelen. De schoonmaakmiddelen zijn speciaal voor het reinigen, desinfecteren en ontsmetten van dierenverblijven en zijn dus niet schadelijk voor de dieren. 

In het geval van ontdekking van een vlooienbesmetting bij een hond, worden de daarvoor betreffende maatregelen getroffen om verspreiding en besmetting van andere honden te voorkomen. Uiteraard vergt dit een specifieke aanpak met bestrijdingsmiddelen en kost dit extra schoonmaaktijd. Ik ben dan ook genoodzaakt om bij een constatering van een vlooienbesmetting hiervoor extra kosten in rekening te brengen.

Ik streef ernaar om 1 hond in de Trimsalon te hebben. Indien er 2 honden tegelijk in de Trimsalon aanwezig zijn, komen deze niet met elkaar in contact. De aanwezige hond staat op de tafel, de andere mag op zijn/haar baasje wachten in de wachtruimte. Zo kunnen ze nooit lastig gevallen worden door andere honden en kunnen even uitrusten na de lange vermoeiende trimbeurt. Veel honden gaan dan ook slapen tijdens het wachten. Het gescheiden houden van de honden beperkt zo ook de overdracht van besmettelijke aandoeningen.